Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Blog

5 dolog, amit nem tudtál Ben Maherről

Susán Kitti
2022.11.07 16:30
5 dolog, amit nem tudtál Ben Maherről

Ben Maher kétszeres olimpiai bajnok díjugrató (2012 London, csapat és 2020 Tokió, egyéni), valamint az első olyan lovas, aki háromszor tudott Longines Global Champions Tour bajnokságot nyerni. Noha mindenkit főképp az eredményei és elképesztő stílusa nyűgöz le a nyeregben, van pár dolog, amiket még biztosan nem tudtál róla.

1. Majdnem abbahagyta a díjugratást

Már 13 évesen tudta, hogy ez lesz a jövője, azonban közvetlenül a 2008-as Pekingi Olimpia előtt majdnem abbahagyta az egészet, mivel nem tudta, hogyan tudna belőle pénzt keresni. El is kezdett dolgozni egy más szakmában, de (szerencsére) hamar rájött, hogy lovagolni szeret csak igazán. A többi már történelem.

2. Ő volt a legfiatalabb tagja a Brit Díjugrató Válogatottnak

Ben mindössze 25 éves volt, amikor 2008-ban Pekingben képviselte országát a Brit csapat tagjaként Rolette hátán. Az előkelő 5. helyig tornászták fel a nemzetüket.

3. Explosion W hátára csak fellépőről tud felülni

A 173 cm marmagas herélt esetében úgy hisszük, ezért sem kell megkövezni, hiszen az ő magassága csak 180 cm körüli - bár ez a lovagláshoz épp ideális. Ugyan ez a kombináció elsőre még egyáltalán nem különös, Explosion azonban igen szeszélyes, így nincs idő hosszú "hegymászásokra". Finoman kell a nyeregbe csusszannia, ha nem szeretne felfordulást.

4. Drogteszt alá vetették a saját esküvőjén

2021-ben vette el barátnőjét, Sophiet, akivel azóta közös gyermekük is megszületett. Az ünnepség teljesen egybeesett a Tokiói Olimpia előszobájával, így kénytelen volt félbeszakítania a dínom-dánomot. Természetesen a teszten átment, később azonban megemlítette egy beszédében a kényelmetlen incidenst.

5. Nem tölt túl sok időt a konyhában

Ez a tény nem meglepő: nem mondaná magát valami nagy séfnek a lovas sztár. Egy főzőműsorban vett részt, ahol kedvenc ételét, a Bologna-i spagettit készítette el csokifondüvel párosítva, azonban hamar kiderült, hogy nem a konyha ördöge, a fehér nadrágban és a zakóban milliószor jobban teljesít.

Forrás: Horse and Rider UK