Készítsd fel lovad a tavaszi szőrváltásra és támogasd teljeskörűen a versenyfelkészülésben: most még kedvezőbb szállítási díjakkal. Raktári nyitvatartás: H-Cs. Katt ide!

Készítsd fel lovad a tavaszi szőrváltásra és támogasd teljeskörűen a versenyfelkészülésben: most még kedvezőbb szállítási díjakkal. Raktári nyitvatartás: H-Cs. Katt ide!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek - Fogyasztóknak

 

Kérjük Önt, hogy az Általános Szerződési Feltételeket szíveskedjen átolvasni, amennyiben jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a webáruház használatával, a termékekkel, a vásárlás menetével, vagy a szállítás menetével kapcsolatban kérdése van,  vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbiakban megadott elérhetőségek egyikén.

A webáruházat üzemeltető vállalkozás adatai

Név: Meglio Horse Kft.
Székhely: 3078 Bátonyterenye, Szőlő út 7/A
Adószám: 32354164-2-12
Cégjegyzékszám: 12-09-012631
Kapcsolattartó neve: Susán Kitti
Számlavezető bank: Erste Bank
Számlaszám: 11600006-00000001-98295387
FELIR: AB4308994

(továbbiakban Eladó)

A webáruház elérhetőségei

Levelezési cím: 1144 Budapest, Füredi u. 15a 2/67
Telefonszám: 06-20/299-1595
A cég elektronikus elérhetősége: info@meglio.hu
A webáruház domain címe: www.meglio.hu

Tárhelyszolgáltató adatai

A tárhely-szolgáltató neve: Unas Online Kft.
A tárhely-szolgáltató címe: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
A tárhely-szolgáltató e-mail címe: unas@unas.hu
A tárhely-szolgáltató weboldala:Unas.hu

Alapfogalmak

Áru: ingó dolog, ideértve a tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal kiszerelt árut.

Felek: Eladó és Vevő együttesen.

Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik résztvevője fogyasztónak minősül.

Gyártó: a termék előállítója, importtermék esetén a terméket az Európai Unió területére behozó importőr, valamint bármely olyan személy, aki vagy amely a terméken nevének, védjegyének vagy egyéb megkülönböztető jelzésének feltüntetésével önmagát gyártóként tünteti fel.

Hibás teljesítés: A termék eladója, a szolgáltatásnyújtást teljesítő fél  hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben, vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek.

Jótállás: Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal, vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban, vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás lehet kötelező és önkéntes szerződéses. A kötelező jótállás szabályait Kormányrendeletben rögzítették.

Tartósság: egy termék azon képessége, hogy megőrizze a megkövetelt funkcióit és teljesítményét szokásos használat mellett.

Termék: A webáruház által értékesítésre szánt áru.

Térítésmentesen: az áru szerződésszerűvé tétele érdekében felmerült szükséges költségek megfizetése nélkül.

Vásárló: A webáruházon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy.

Vállalkozás: A szakmája, önálló foglalkozása, vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy, ideértve azt a személyt is, aki a vállalkozás nevében, vagy javára jár el.

Vételár: az áruért, valamint a digitális tartalomszolgáltatásáért, vagy a digitális szolgáltatás nyújtásáért fizetendő ellenszolgáltatás.

A szerződés tulajdonságai

A www.meglio.hu webáruházban található termékek képezik az eladó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A webáruházban található termékek egyedi jellemzői a termékoldalon találhatók. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk, így a termék tényleges színe nem mindig egyezik meg a valósággal. A termék mellett található vételár forintban értendő és mindig a kiválasztott termék bruttó ára.

A szerződés nyelve magyar. A szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek és nem kerül iktatásra. A szerződés a későbbiekben nem kereshető vissza. A szerződés magatartási kódexre nem utal.

A rendelés menete

1. A termék kiválasztása

A vásárló a kiválasztott termék nevére, vagy fotójára kattintva megtekintheti a termék bővebb ismertetőjét. A termékfotón látható dekorációs elemek nem részei a terméknek, kivéve abban az eseteben, ahol a termékleírás azt külön kiemeli.

2. A termék kosárba helyezése

A termék darabszámának megadását követően a vásárló a KOSÁR gombra kattintva tudja egy virtuális kosárba helyezni a terméket. A termék kosárba helyezésével még nem jön létre fizetési kötelezettség. Amennyiben szeretne további terméket a kosárba helyezni, válassza a VISSZA A TERMÉKEKHEZ gombot és tegye a kosárba a továbbiakban megvásárolni kívánt terméket, vagy termékeket. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét.

3. A kosár tartalmának megtekintése

A rendelés során lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére, illetve módosítására. Amennyiben a kosár nem a megrendelni kívánt mennyiséget tartalmazza, abban az esetben a DARABSZÁM oszlopban található adatbeviteli mezőbe írja be a rendelni kívánt mennyiség darabszámát, majd nyomja meg a FRISSÍTÉS gombot. Amennyiben törölni kívánja a kosárban található termékeket, akkor nyomja meg a TÖRLÉS gombot. Amennyiben nem szeretne további terméket vásárolni és a termék, vagy termékek darabszámának és árának ellenőrzése során mindent rendben talál, abban az esetben kattintson a TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ gombra.

4. Regisztráció

A webáruházban a regisztráció nem kötelező. A regisztrációhoz szükséges adatok megadása után tud továbblépni a rendelési folyamatban. Amennyiben Ön már regisztrált vásárlónk, abban az esetben a bejelentkezéshez szükséges adatok megadásával továbbléphet. A regisztrációval gyorsabban tud a következő alkalmakkor a webáruházban vásárolni, naprakész lehet a rendelései állapotát illetően és figyelemmel kísérheti korábbi rendeléseit.

5. A vásárlással, szállítással és fizetéssel kapcsolatos adatok megadása

A rendelés során a számlázással kapcsolatos adatok (név, cím, e-mail cím, telefonszám) megadása szükséges. A webáruházrendszer a számlázási adatokat automatikusa tárolja, mint szállítási adat. Amennyiben számlázási és a szállítási adatok eltérőek, abban az esetben a A SZÁLLÍTÁSI CÍM MEGEGYEZIK A SZÁMLÁZÁSI CÍMMEL rubrikában lévő jelölést el kell távolítani, és a szállítási adatokat meg kell adni. A rendelési adatok megadása során Önnek lehetősége van a termék átvételi módját, és a termék fizetési módját kiválasztani. A MEGJEGYZÉS szövegdobozba tetszőlegesen adhat meg információkat a rendelésével kapcsolatban.

6. A rendelés ellenőrzése

A rendelés elküldése előtt még egyszer leellenőrizheti a megvásárolni kívánt termék árát, szállítási költségét, illetve a szállítási és számlázási adatokat. Amennyiben hibát észlel, abban az esetben nyomja meg a VISSZA gombot és a szükséges módosításokat végezze el!

7. A rendelés véglegesítése

Amennyiben a rendelés ellenőrzése során mindent rendben talál, abban az esetben a MEGRENDELEM gomb megnyomásával küldje el rendelését. A rendelés elküldésével elfogadja a webáruház Általános Szerződési Feltételeit és tudomásul veszi, hogy a rendelés fizetési kötelezettséggel jár.

A webáruházban történő rendelések esetén a Vásárló tekinthető ajánlattevőnek, így a Vásárló és az Eladó közötti szerződéskötés abban az esetben jön létre, mikor az Eladó az webáruházon keresztül történt ajánlattételt elfogadja. A webáruház által küldött automatikus rendelés visszaigazoló email nem tekinthető az ajánlattétel elfogadásának.

Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyek a webáruházban a termékek mellett találhatók. Az árak bruttó árak, általános forgalmi adóval képzett árak. Az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Szerződési Feltételek között is megtalálható.

Eljárás hibás ár esetén

Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy a webáruházban a termék hibás áron szerepel. Hibásnak feltüntetett árnak minősül főként a 0 Ft-os termék ára, továbbá kedvezmények esetén a kedvezménynek nem megfelelően feltüntetett ár. Pl. 5000Ft-os termék estén 10%-os kedvezmény mellett feltüntetett 1000 Ft-os vételár és a töredék ár. Hibás áron történő rendelés estén is automatikus visszaigazoló e-mailt küldhet a rendszerünk, amely azonban nem tekinthető a rendelés elfogadásának. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a Vevőt a termék helyes áráról. A Vevő ezt követően eldöntheti, hogy kéri-e a terméket a valós áron, vagy lehetősége van, hogy bármely jogkövetkezmény nélkül elálljon a szerződéstől.

A rendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-18 óráig történik. Természetesen a Vásárló ezen időintervallumon kívül is leadhatja a megrendelését, amely a következő munkanapon kerül feldolgozásra.

A rendelés teljesítése

A megrendelt termékeket Beszerzési vagy elkészítési időtől függően 1-30 nap munkanapon belül kiszállítjuk. Amennyiben az Eladó, a szerződésben megjelölt terméket azért nem tudja kiszállítani, mert az nem áll rendelkezésére, abban az esetben a Vevőt erről a tényről köteles haladéktalanul tájékoztatni, illetve a már kifizetésre került összeget a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb harminc napnál nem később a fogyasztó részére visszatéríteni.

Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

A rendelés során a Vevőnek folyamatosan lehetősége van a bevitt adtok javítására, vagy törlésére. Amennyiben Ön a javítani kívánt adatlapon már tovább lépett, de még nem véglegesítette a rendelését, abban az esetben célszerű a böngésző vissza gombjára kattintani a kívánt oldal megjelenéséig, ahol a módosítást már el tudja végezni. Ha a rendelés elküldése után szeretne módosítani a megadott adatokon, akkor a fentebb megadott elérhetőségek egyikén tudja jelezni módosítási szándékát. Ön a megrendelés véglegesítésével tudomásul veszi, hogy az Eladó, a Vásárló hibás adatbeviteléből, illetve a pontatlanul megadott adatokból eredő Vásárlót érő károkért nem vonható felelősségre. A rendelés során pontatlanul megadott e-mail cím, vagy a postafiók tárhelyének telítettsége a visszaigazolás hiányát okozhatja, ami megakadályozhatja a szerződés létrejöttét.

Visszaigazolás

Minden rendelésről e-mail visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről és később egyet a várható szállítási időpontról, vagy a rendelés elfogadásának tényéről. Telefonos egyeztetés esetén hívja a webáruház telefonszámát, vagy az e-mailben található telefonszámok bármelyikét. Eladó köteles a Vevő részére a megrendelést késedelem nélkül - 48 órán belül - visszaigazolni. Amennyiben ez nem történik meg, abban az esetben a Vevőt nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni.

Termék ellenőrzése

Termék ellenőrzés: A vevő minden esetben köteles az áru sértetlenségét kézhezvételekor ellenőrizni. Ha futár jelenlétében történik az ellenőrzés és a termék sérült, akkor ne vegye át a terméket, készíttessen jegyzőkönyvet. Mennyiségi reklamáció, illetve sérülés miatti reklamáció akkor fogadható el maradéktalanul, ha a csomag felbontásáról videofelvétel készül, amelyen jó minőségben, egyértelműen látszik, hogy a csomag a felvétel indulásakor bontatlan volt (tehát a csomag minden oldala felvételre kerül), és a felvétel vágatlanul rögzíti a csomag teljes tartalmát.

Fizetési módok

Utánvét: Amennyiben a megrendelt termék értékét a termék átvételekor szeretné kifizetni, akkor válassza az Utánvétes fizetési módot.

Banki átutalás: Amennyiben a megrendelt termék árát banki átutalással szeretné kiegyenlíteni, abban az esetben válassza a Banki átutalás fizetési módot. A megjegyzés rovatba írja be a nevét és a rendelési azonosítót/számla számát. Az átutaláshoz szükséges adatok (Kedvezményezett neve, Kedvezményezett bankszámlaszáma, Kedvezményezett bankja) megtalálhatók a webáruházat működtető vállalkozás adatai között.

Készpénzes fizetés: Személyes átvétel esetén lehetőséget biztosítunk készpénzes fizetésre.

FoxPost utánvétes fizetés: Amennyiben Ön a megrendelt terméket FoxPost automatában veszi át, úgy lehetősége van az Ön által kiválasztott FoxPost automatánál bankkártyával kiegyenlíteni a megrendelt csomag vételárát.

Barion fizetés: a Barion internetes fizetés igénybe vétele bank- és hitelkártyával. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

Szállítási módok

Személyes átvétel: Személyes átvétel esetén Ön az általunk megadott címen és időintervallumban tudja átvenni a megrendelt terméket. Átvételi pont: 2143 Kistarcsa, Raktár körút 3. B1-08 nyitvatartási időben (lásd: Kapcsolat fül alatt). Személyes átvétel díja: ingyenes. A megrendelt termékeket 7 munkanapig tartjuk fenn. Ez után a megrendelés automatikusan törlődik (kivéve, ha a felek előzetesen ettől eltérően megállapodtak).

Házhozszállítás 100 kg összsúly felett Pest megyében (4990.-) elérhető.

Házhozszállítás raklaposan 400 kg-1200 kg-ig elérhető. Díja: ingyenes (kizárólag Barionos vagy banki utalásos fizetési módok választhatóak).

A FoxPost és a DPD rendszerén keresztül küldjük a csomagokat mind automatába mind pedig házhoz, minden munkanap 12:00-20:00 körül szedik be a csomagokat, amelyeket a FoxPost szerződési feltételei szerint 1-3 munkanapon belül kiszállítják, a DPD pedig másnapi szállítást garantál. Ettől áruhiány alkalmával térhetünk el, amikor is a szállítási idő minimálisan kitolódhat. Bármilyen probléma esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. A csomagstátusz a csomagszám alapján a FoxPost honlapján visszakereshető. Amennyiben tápot és kiegészítőt, vagy több zsák tápot rendelsz, külön csomagban fognak érkezni, így kérjük figyelje a kapott üzeneteket a FoxPost rendszerétől (nem biztos, hogy egyszerre kerülnek be a célautomatába).

A FoxPost szálítás automatába előre utalás/Barionos fizetés után csomagonként: 1499.-

A FoxPost szálítás automatába utánvéttel csomagonként: 1899.-

A DPD házhozszállítás előre utalással: 2999.-

A DPD házhozszállítás utánvéttel: 3499.-

(A megszokottól eltérő paraméterekkel rendelkező termékeknél a szállítási díj emelkedhet)

Utánvételes csomag át nem vétele

Amennyiben az utánvéttel megrendelt csomag nem kerül átvételre, úgy ez a Fogyasztói Szerződés megszegésének minősül, a Meglio Horse Kft. automatikusan kiszámlázza a csomaggal kapcsolatosan felmerült költségeit a megrendelő számára, melyeket ő köteles teljesíteni.

Elállási jog

Amennyiben a vásárló által megrendelt termék nem áll az eladó rendelkezésére, abban az esetben az eladó fenntartja a jogot, hogy a már visszaigazolt rendelést részben, vagy egészben visszautasítsa. Részben történő teljesítésre a vevővel történt egyeztetést követően kerülhet sor. Ha az eladó a szerződéskötésben vállalt kötelezettségének nem tud eleget tenni, abban az esetben köteles a megrendelőt a lehető leghamarabb tájékoztatni.

A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. Vevő a szerződési feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

A Fogyasztót megillető elállási jog ismertetése:

A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az Eladó köteles a fogyasztó által kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb a fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríteni a fogyasztó részére. Az Eladó az elállási jog érvényesítése során a fogyasztó által kifizetett teljes összeget - nem ideértve a kiszállítási költséget - visszafizeti a fogyasztó részére.

Amennyiben az Eladó az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha az Eladó a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tétel vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a Fogyasztó az elállási joggal.

Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

A fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát. A Fogyasztó elállási szándéknak bejelentésére felhasználhatja az alábbi elállásinyilatkozat-mintát is:

Elállási / Felmondási nyilatkozat minta

A fogyasztó az alábbi elállási minta kitöltésével és elérhetőségünkre történő visszajuttatásával is gyakorolhatja az elállási jogát (csak a szerződéstől való elállási / felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza).

Címzett: Meglio Horse Kft.
Cím: 2143 Kistarcsa, Raktár körút 3. B1-08
Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Termék/ek neve/i:
Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt: ....................................

Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon keresztül történő jelzés esetén az email, illetve a fax küldésének idejét kell figyelembe venni.
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása, vagy felmondása esetén

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült egyéb költségeket, mint például a kiszállítás költsége. Az Eladó azonban nem köteles a fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely az Eladó által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 22. §-nak megfelelő elállás, vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Az Eladó jogosult a fogyasztó által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte. Nem illeti meg az Eladót a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

A vállalkozást a szerződés szerinti főkötelezettsége teljesítéséért járó ellenszolgáltatáson felül további pénzbeli követelésre feljogosító szerződési feltétel különösen nem tekinthető olyannak, mint amit a fogyasztó kifejezetten elfogadott, ha a vállalkozás olyan alapértelmezett opciót (előre kitöltött mezőt) alkalmaz, amelyet a fogyasztónak a többletösszeg fizetésének elkerülése érdekében el kellene utasítania. Ebben az esetben a vállalkozás köteles a fogyasztó részére az így kifizetett összeget visszatéríteni.

A fogyasztó kötelezettségei elállás vagy felmondása esetén

Amennyiben a fogyasztó élni kíván az indoklás nélküli elállási joggal, abban az esetben köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül az alábbi elérhetőségek egyikére elküldeni:

Postázási cím: 1144 Budapest, Füredi u. 15a 2/67
Email cím: megliohorse@gmail.com

Amennyiben a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 22. §-nak megfelelően élni szeretne az elállási jogával, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül az Eladó által megjelölt címre visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, kivéve ha az Eladó  vállalja ezen költség viselését. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Webáruházunk esetében az Eladó nem vállalja át az áru visszaszállítási költségét, így az a vásárlót terheli.

Abban az esetben, ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a fogyasztónak, az Eladó saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.

A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a fogyasztót nem tájékoztatja az elállási jogról.

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1)-nek alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát az alábbi esetben:
- Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

- Romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

- Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi, vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

- Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

- Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes egyeztetésével kezdte meg és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

Hibás teljesítés

Az Eladó hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben, vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást, vagy kicserélést, kivéve ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást, vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, abban az esetben igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A fogyasztó akkor is jogosult - a szerződésszegés súlyához igazodva - az ellenszolgáltatás arányos leszállítását  igényelni, vagy az adásvételi szerződést megszüntetni, ha

  • az Eladó nem végezte el a kijavítást vagy kicserélést, vagy elvégezte azt, de részben vagy egészben nem teljesítette az alábbi  feltételeket:

Saját költségére kell biztosítania a kicserélt áru visszavételét;

Ha a kijavítás vagy kicserélés olyan áru eltávolítását teszi szükségessé, amelyet az áru jellegének és céljának megfelelően - a hiba felismerhetővé válása előtt használtak, akkor a kijavításra vagy kicserélésre vonatkozó kötelezettség magában foglalja a nem megfelelő áru eltávolítását és a csereként szállított vagy kijavított áru rendelkezésre bocsátását.

Megtagadta az áru szerződésszerűvé tételét;

  • ismételt teljesítési hiba merült fel, annak ellenére, hogy az Eladó megkísérelte az áru szerződésszerűvé tételét;
  • a teljesítés hibája olyan súlyú, hogy azonnali árleszállítást vagy az adásvételi szerződés azonnali megszüntetését teszi indokolttá;
  • az Eladó nem vállalta az áru szerződésszerűvé tételét, vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy a vállalkozás észszerű határidőn belül, vagy a fogyasztónak okozott jelentős érdeksérelem nélkül nem fogja az árut szerződésszerűvé tenni.

Ha a fogyasztó hibás teljesítésre hivatkozva kívánja megszüntetni az adásvételi szerződést, az Eladót terheli annak bizonyítása, hogy a hiba jelentéktelen.

Az áru kijavításának vagy kicserélésének elvégzésére nyitva álló észszerű határidőt attól az időponttól kell számítani, amikor a fogyasztó közölte a hibát a vállalkozással.

A fogyasztónak az árut a kijavítás vagy kicserélés teljesítése érdekében a vállalkozás rendelkezésére kell bocsátania.

Az ellenszolgáltatás leszállítása akkor arányos, ha annak összege megegyezik a fogyasztónak szerződésszerű teljesítés esetén járó, valamint a fogyasztó részére ténylegesen nyújtott szolgáltatás értékének különbözetével.

A fogyasztó jogosult a vételár még fennmaradó részét - a szerződésszegés súlyához igazodva - részben vagy egészben visszatartani mindaddig, amíg az Eladó nem tesz eleget a teljesítés szerződésszerűségével és a hibás teljesítéssel kapcsolatos kötelezettségeinek.

A fogyasztó adásvételi szerződés megszüntetésére vonatkozó kellékszavatossági joga a vállalkozásnak címzett, a megszüntetésre vonatkozó döntést kifejező jognyilatkozattal gyakorolható.

Ha a hibás teljesítés az adásvételi szerződés alapján szolgáltatott árunak csak meghatározott részét érinti és azok tekintetében a szerződés megszüntetésére vonatkozó jog gyakorlásának feltételei fennállnak, a fogyasztó az adásvételi szerződést csak a hibás áru tekintetében szüntetheti meg, de az azokkal együtt szerzett bármely egyéb áru vonatkozásában is megszüntetheti, ha a fogyasztótól nem várható el észszerűen, hogy csak a szerződésnek megfelelő árukat tartsa meg.

Ha a fogyasztó az adásvételi szerződést teljes egészében, vagy  az adásvételi szerződés alapján szolgáltatott áruk egy része tekintetében szünteti meg, úgy

 - a fogyasztónak a vállalkozás költségére vissza kell küldenie a vállalkozásnak az érintett árut; és 

- az Eladónak haladéktalanul vissza kell térítenie a fogyasztó részére az érintett áru vonatkozásában teljesített vételárat, amint az árut vagy az áru visszaküldését alátámasztó igazolást átvette.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén a fogyasztó eldöntheti, hogy a korábban ismertetett; kellékszavatossági jogot vagy; termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Vásárlás utáni ügyfélszolgálat

A vásárló a megrendelést követően az alábbi elérhetőségeken keresztül veheti fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal garancia, jótállás, elállás, vagy egyéb a rendeléssel, vagy a megrendelt termékkel kapcsolatban.
Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06 20 299 1595
Az ügyfélszolgálat e-mail címe: info@meglio.hu

Panaszügyintézés lehetőségeinek ismertetése

A webáruház tevékenységével, vagy a webáruház által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszukat e-mailben és postai úton is benyújthatjuk a webáruház üzemeltetője részére. Amennyiben a webáruház üzlethelyiséggel is rendelkezik, úgy panaszunkat személyesen is közölhetjük az eladóval. Az eladó az e-mailen, vagy postai úton érkezett panaszra köteles érdemben írásban válaszolni és 25 napon belül a vásárló részére elküldeni.

Amennyiben az eladó a vásárló által megfogalmazott panaszt nem tartja jogosnak, úgy azt köteles megindokolni és a vásárló részére írásban elküldeni, továbbá köteles írásban tájékoztatást adni a vásárló részére, hogy panaszának jellege szerint mely panaszügyintézési lehetőségek állnak rendelkezésére. Az eladó köteles megadni a fogyasztó lakóhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét. 
Az eladó a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni.
A Fogyasztó panasza jellegéből adódóan a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni.


Levelezési cím: 1144 Budapest, Füredi u. 15a 2/67
Telefonszám: 06 20 / 2991595
Email cím: megliohorse@gmail.com

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. 
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5. 
Telefon: +36 -1-391-1400 
Fax: +36-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Fogyasztóvédelmi hatóság

A fogyasztók a fogyasztóvédelmi panaszaikkal a lakhely szerinti illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhatnak. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakhelye szerinti illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok látják el melynek elérhetősége az alábbi linken található: Fogyasztóvédelmi hatóság

Békéltető Testület

Amennyiben a vásárló fogyasztói panaszát elutasítjuk, abban az esetben Ön velünk szemben jogosult fogyasztói panasszal élni, melyet az Ön lakhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes Békéltető Testülethez nyújthat be. A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A fogyasztó békéltető testülethez fordulás feltétele, hogy a fogyasztó megkísérelje a vitát közvetlenül a vállalkozással rendezni. A közvetlen vitarendezés történhet személyesen a szolgáltató ügyfélszolgálatán, telefonon, e-mailben. További követelmény, hogy a testület eljárása iránti kérelem, melyet a testület elnökéhez kell benyújtani, tartalmazza az alábbiakat:
a fogyasztó neve, lakóhelye, tartózkodási helye;
annak a vállalkozásnak neve és székhelye, vagy telephelye mellyel a fogyasztó vitában áll;
ha a fogyasztó annál a testületnél kívánja kérelmét benyújtani, amelyiknek az illetékessége a szerződés teljesítésének helyéhez igazodik, akkor a fogyasztónak meg kell jelölnie a szerződés teljesítésének helyét;
a fogyasztó álláspontját a fennálló vitáról, valamint azokat a tényeket, bizonyítékokat amik alátámasztják saját álláspontját;
a fogyasztó azon nyilatkozatát, ami igazolja azt, hogy a vitát megkísérelte rendezni közvetlenül a vállalkozással;
a fogyasztónak nyilatkoznia kell továbbá arról is, hogy nem kezdeményezett eljárást a vitás ügyében másik békéltető testületnél, nem kezdeményezett közvetítői eljárást, illetve polgári peres eljárást;
tartalmaznia kell azt, hogy mit kér, milyen döntés meghozatalát várja a testülettől.
Végül a kérelmen szerepelnie kell a fogyasztó aláírásának.
Mindezek mellett a kérelemhez csatolni kell minden olyan iratot, melyre a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, továbbá azon iratokat is, melyek bizonyítják, hogy a fogyasztó megkísérelte a vita rendezését a vállalkozással, de az eredménytelen maradt.

Tájékoztatjuk Önt, hogy a vállalkozásunkat együttműködési kötelezettség terheli a békéltető testületi eljárásban.


Békéltető Testületek elérhetőségei:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax száma: (76) 501-538
Név: Dr. Horváth Zsuzsanna
E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152
Név: Dr. Bodnár József
E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
Név: Dr. Bagdi László
E-mail cím: bmkik@bmkik.hu; bekeltetes@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Név: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu;

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Név: Dr. Horváth Károly
E-mail cím: info@csmkik.hu;

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Név: Dr. Vári Kovács József
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Név: Horváth László
E-mail cím: bekelteto@gymskik.hu;

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Telefonszáma: (52) 500-749
Fax száma: (52) 500-720
Név: Dr. Hajnal Zsolt
E-mail cím: hbkik@hbkik.hu;

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Név: Dr. Gordos Csaba
E-mail cím: hkik@hkik.hu;
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
Név: Dr. Rozsnyói György
E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Név: Dr. Pongó Erik
E-mail cím: nkik@nkik.hu;

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
Név: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Név: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu;

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 311-750
Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
Név: Dr. Gáll Ferenc
E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
Név: Dr. Kövesdi Zoltán
E-mail cím: vmkik@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Budapest u.3.
Telefonszáma: 88/429-008,
Fax száma: 88/412-150
Név: dr. Vasvári Csaba elnök
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Név: Dr. Molnár Sándor
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu, zmkik@zmkik.hu

Bírósági eljárás 

Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni.

A pert keresetlevéllel kell megindítani, amelyben az alábbi információkat kell feltüntetni:  
az eljáró bíróságot;
a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását;
az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával;
azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható;
a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet (kereseti kérelem).
A keresetlevélhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát amelynek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.


Online vitarendezési platform
Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Magyarország is köteles ún. online vitarendezési kapcsolattartó pontot működtetni, ahol minimum két tanácsadónak kell rendelkezésre állnia, akik segítik a vitás feleket, ha az eljárással kapcsolatban kérdésük merülne fel. Ezt a feladatot hazánkban a Budapesti Békéltető Testület látja el.
Az online vitarendezési platform  az alábbi linken érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU
Hatályba lépés dátuma: 2023.08.15

 

Általános szerződési feltételek - Nagykereskedelemnek

Eladó értékesítési tevékenysége során a Nagyker vásárlói csoportban kizárólag vállalkozások, kis- és nagykereskedők, ipari felhasználók, egyéni vállalkozók igényeit szolgálja ki. Eladó webáruházában fogyasztónak minősülő magánszemélyek megrendeléseit nem tudja fogadni és teljesíteni, ezért a jelen ÁSZF a „fogyasztói szerződésekre” vonatkozó rendelkezéseket nem tartalmaz.

Jelen jogviszonyban Vásárló a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy a Ptk. 8:1 § (1) bek. 4. pontja szerint vállalkozásnak minősülő jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet, egyéni vállalkozó, akinek nevében eljáró személy szavatolja, hogy jogosult az adott vállalkozás képviseletére. Az Eladó és a vállalkozásnak minősülő Vásárló között létrejött szerződés nem fogyasztói szerződés, így erre a jogviszonyra 45/2014.(II.26.) Korm. rendelet hatálya nem terjed ki.

Általános szerződési feltételek a Meglio Horse Kft. által működtetett www.meglio.hu honlapon, a Nagyker vásárlócsoport tagjai részére

Jelen szerződés a Meglio Horse Kft. (Székhely: 3078 Bátonyterenye Szőlő út 7A, Cg: 12-09-012631, Adószám: 32354164-2-12, Ügyvezető: Susán Kitti), a továbbiakban Meglio Horse Kft., kizárólagos tulajdonában álló www.meglio.hu weboldal (továbbiakban weboldal) használatához kapcsolatos Általános Felhasználási Feltételeket tartalmazza.

NÉBIH engedélyszám: HU 13 2 00228

FELIR: AB4308994

A Meglio Horse Kft. által üzemeltetett weboldal megrendelés funkciójának igénybevételével a Felhasználó jelen Általános Szerződési Feltételeket maradéktalanul elfogadottnak tekinti.

Kérjük, hogy a Weboldal használata előtt figyelemmel olvassa el jelen Általános Szerződési Feltételeket! Amennyiben ennek bizonyos részével, részeivel nem ért egyet, ne adjon le megrendelést  a Weboldalon! Aki nem fogadja el a jelen ÁSZF-ben leírtakat nem jogosult a Weboldal használatára, illetve a weboldal által igénybe vehető szolgáltatásokra, kedvezményekre.

Meglio Horse Kft. jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor egyoldalúan módosítani. A módosított ÁSZF hatályba lépése az a nap, amikor a módosított ÁSZF publikálásra kerül a Weboldalon/e-mail üzenetben megküldésre kerül.

A Meglio Horse Kft. működése:

A www.meglio.hu weboldalon a Meglio Horse Kft. által forgalmazott Termékeket tekintheti meg a Weboldalt böngésző Felhasználó. A Weboldalon a Felhasználónak lehetősége van az általa kiválasztott termékeket megrendelni.

A Felhasználó által elküldött online megrendelést a Meglio Horse Kft. igyekszik a lehető leghamarabb adminisztrálni, szállításáról és/vagy gyártásának elkészültéről tájékoztatást adni.

A Meglio Horse Kft. fenntartja a jogot arra, hogy a www.meglio.hu weboldal bármely részét bármikor megváltoztassa, illetve megszüntesse.

Definíciók:

Felhasználó:

Minden, jelen Általános Szerződési Feltételeket elolvasó, és elfogadó nagykorú természetes személy, vagy bármely jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság vagy egyéb szervezet. A weboldal szolgáltatásait kiskorúak, cselekvőképtelenek nem vehetik igénybe.

Megrendelő:

Minden olyan Felhasználó, aki megrendelést ad le, valamint jelen ÁSZF-et és szerződést köt a Meglio Horse Kft.-vel.

Online megrendelés során a Felhasználó megadja:

        - teljes nevét/jogi személy nevét,

        - e-mail címét,

        - telefonszámát,

        - számlázási és szállítási címét,

        - egyedi üzenetét, amely a kézbesítés/gyártás pontosságát segíti elő

A megrendelés során megadott személyes adatokat a Meglio Horse Kft. kizárólag a Meglio Horse Kft. ügyfeleinek szóló adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint saját céljaira használja fel és kötelezettséget vállal arra, hogy a GDPR (Az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) és az Infotv. (Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény), valamint valamennyi egyéb vonatkozó jogszabály törvény rendelkezései szerint, valamint az Adatvédelmi Szabályzat alapján jár el.

A megrendeléshez szükséges adatok körét a Meglio Horse Kft. bármikor egyoldalúan megváltoztathatja.

Termék:

A Termékhez feltöltött fényképek illusztrációk, ezért az eltérésekből eredő károkért a Meglio Horse Kft. nem vállal felelősséget.

Termék vételára:

A Termékek mellett megtalálható a termék nettó és bruttó vételára is. A bruttó vételár tartalmazza az általános forgalmi adót, melynek mértéke 27%. Amennyiben a Weboldalon a Meglio Horse Kft. leggondosabb eljárása ellenére hibás ár kerül megjelenítésre, a Meglio Horse Kft. nem köteles a Terméket hibás áron értékesíteni. Meglio Horse Kft. felajánlhatja a Felhasználó számára a Terméket valós vételárán.

Megrendelés és fizetési feltételek:

Szerződéskötésnek minősül, ha Megrendelő leadja a megrendelést, vagy e-mailben, illetve telefonon keresztül a megrendelésre utaló magatartással visszajelzést küld, illetve ha az előleg megfizetésre került készpénzben, vagy bankszámlára történő átutalással. Szerződéskötés esetén Megrendelő köteles elfogadni a szerződési feltételeket és a Meglio Horse Kft. által működtetett www.meglio.hu honlapon található ÁSZF-et is, aláírás nélküli szerződéskötés esetén is. A szerződéskötés pillanatában Megrendelő által a szerződésben feltüntetett termékek megrendelése a megtörténik.

Megrendelő a szerződés bruttó értékének 100%-át köteles előre megfizetni készpénzben, vagy átutalással. Meglio Horse Kft. a megrendelt termékek gyártását kizárólag a rendelés megfizetését követően kezdi meg. A várható gyártási idő ettől a naptól indul.

Megrendelő késedelmes fizetés esetén késedelmi kamatot köteles fizetni. A késedelmi kamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamat 8 százalékkal növelt értéke. A szerződés teljes bruttó értékének , a raktározás díjának, felesleges kiszállás esetén a meghiúsult kiszállási díjnak, illetve késedelmes fizetés esetén a késedelmi kamat megfizetéséig a megrendelt termékek átadását, illetve azok beszerelését a Meglio Horse Kft. megtagadhatja.

Gyártási idő:

A Termékek gyártási ideje Termékenként és a megrendelt mennyiség függvényében változhat.

Szállítás:

A szállítási mód elérhető az általános, kiskereskedelmi feltételekkel (lásd: meglio.hu ÁSZF), azaz a FoxPost, a DPD, illetve a Palletways logisztikai partnerek segítségével, egészen 1200 kg össztömegig.

Igény esetén, egyedi díjazás ellenében szállítás is megrendelhető, melynek díja a kiszállítás helyszínétől és kiszállított Termékek mennyiségétől függ. A lerakodás minden esetben a Megrendelő feladata.

Garancia:

Reklamációt kizárólag írásban áll módunkban elfogadni, amely tartalmazza a megrendelés dátumát, a megrendelés számát és a Megrendelő adatait, elérhetőségét. A forgalmazott termékekre a törvényben előírt jótállási, szavatossági idő vonatkozik. A jótállás és a szavatosság nem terjed ki a nem rendeltetésszerű használatból eredő hibára, szállításkor, tároláskor keletkező sérülésekre, nem megfelelő tárolásból eredő problémákra.

A www.meglio.hu weboldal elérhetősége:

A weboldal elérhetősége a Meglio Horse Kft. szándéka szerint folyamatos. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a szükséges karbantartások és frissítések idején a szolgáltatás időnként lelassulhat, szünetelhet és megszakadhat. A Meglio Horse Kft. mindent elkövet, hogy ezen időszakokat a lehető legrövidebb időtartamra szorítsa. A javítást, karbantartást és frissítést lehetőleg olyan időpontban végezze, hogy a zavar és az esetleges szünet várhatóan a legkisebb hátrányt okozza. Abban az esetben, ha technikai hiba miatt üzemzavar lép fel, a Meglio Horse Kft. kötelezi magát arra, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül javítsa és a weboldal üzemszerű működését minél hamarabb helyreállítsa.

A Felhasználó által észlelt technikai probléma vagy üzemzavar esetén az info@meglio.hu e-mail címre küldhet értesítést, valamint ezen az e-mail címen teheti fel egyéb technikai jellegű kérdését.

Felhasználó adatainak felhasználása:

Meglio Horse Kft. kötelezi magát, hogy a Felhasználó által megadott személyes adatokat kizárólag a Meglio Horse Kft. ügyfeleinek szóló adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint kezeli és kötelezettséget vállal arra, hogy az adatkezelés során a GDPR (Az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) és az Infotv. (Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései szerint jár elbizalmasan kezeli. A személyes adatokat kizárólag az arra jogosult hatóság részére teszi elérhetővé a vonatkozó jogszabályi rendelkezések keretei között.

A Meglio Horse Kft. a Felhasználók tudomásul veszi, hogy az általa megadott, személyes jellegüktől visszaállíthatatlanul megfosztott , azonosításra alkalmatlan adatait a Meglio Horse Kft. statisztikai és , fejlesztési célokraból korlátlan ideig felhasználja és gyűjtheti.

Cookie Szabályzat:

A Meglio Horse Kft. Weboldalán Cookie-kat használ.

Néhány, a Meglio Horse Kft. által használt Cookie elengedhetetlen a weboldal egyes funkcióinak a megfelelő működéséhez, míg mások információkat gyűjtenek a Weboldal használatával kapcsolatban (statisztikák), hogy még kényelmesebb és hasznosabb Weboldalt tegyünk elérhetővé Felhasználóink számára. Bizonyos Cookiek csak átmenetiek és eltűnnek a  böngésző bezárását követően, de vannak tartós változatok is, melyek egy ideig a Felhasználó számítógépén maradnak. A Meglio Horse Kft. néhány helyi Cookie-t is használ, melyek helyi kampányokhoz kötődnek, a kampány lezárultával pedig eltűnnek.

Néhány Cookie feltétlenül szükséges a Weboldal működéséhez, míg másokat a teljesítmény és a felhasználói élmény növelése érdekében használ a Meglio Horse Kft.

A Felhasználónak lehetősége van látogatása során mellőzni a Cookie-k használatát, de figyelembe kell venni, hogy bizonyos funkciók és a Weboldal nem fog az elvártaknak megfelelően működni. Amennyiben a Felhasználó a számítógépén már megtalálható Cookie-k közül szeretne törölni, a böngésző beállításaiban megteheti.

Szerzői jogok, és védjegyek:

A Meglio Horse Kft. kapcsolódó bármely weboldalon, vagy egyéb csatornákon keresztül a Meglio Horse Kft. által megjelentettet valamennyi tartalom, leírás, ábra, kép, fénykép, videó, zene, információ, stb. a Meglio Horse Kft. tulajdonát képezi.

A weboldal a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7. § szakaszában meghatározott gyűjteményes műnek minősül, és mint ilyen, szerzői jogi védelem alatt áll.

A weboldal használói kötelezik magukat, hogy a weboldalon található tartalmakról semmilyen formában nem készítenek másolatot, azt nem rögzítik, nem terjesztik, nem továbbítják, vagy szerkesztik, nem értékesítik tovább, s azt nem hozzák nyilvánosságra. A weboldal egésze vagy része Felhasználó általi kereskedelmi célú felhasználása, kizárólag a Meglio Horse Kft. engedélyével lehetséges.

A www.meglio.hu weboldal vagy mikro oldalak bármely másolása, terjesztése, közvetítése, kihelyezése, linkelése, mély linkelése, vagy megváltoztatása a Meglio Horse Kft. engedélye nélkül szigorúan tilos.

Bármilyen, ezen körbe tartozó tevékenység észlelése esetén a Meglio Horse Kft. haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket.

A Meglio Horse Kft. márkanevének, logójának, és bármely szellemi tulajdonának megsértése, bitorlása a jogsértő felelősségét eredményezi és a Meglio Horse Kft. a felelősségre vonást kezdeményezi.

A Felhasználó kötelezi magát, hogy a szerzői jog által védett anyagot kizárólag személyes használatra töltheti le, nyomtathatja ki, vagy mentheti el.

Alkalmazandó jog:

Jelen Megállapodásra a hatályban lévő magyar jogszabályok érvényesek. Amennyiben jelen Megállapodás bármely rendelkezése érvénytelen lenne, úgy az érvénytelen rendelkezés helyére automatikusan a hatályban lévő érvényes jogszabályi rendelkezés lép, míg a többi érvényes rendelkezés változatlanul érvényben marad.

Titoktartási megállapodás:

Felek tudomásul veszik, hogy minden olyan tény, adat, és valamennyi, Felek működését érintő információ, amelyekről az együttműködésük során tudomást szereznek, bizalmas információnak tekintendő.

A felek a bizalmas információk azon körét, amely üzleti, bank, illetve értékpapír titoknak minősül, az erre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően kötelesek kezelni. Üzleti titok nyilvánosságra hozatala, bármely harmadik féllel történő közlése a szerződés súlyos megszegésének minősül.

Felek kifejezetten üzleti titoknak minősítik, ha a jelen általános adásvételi feltételektől eltérő feltételekkel kötnek adásvételi szerződést, így ennek keretében különösen az áru árára és a fizetési feltételekre vonatkozó előírásokat.

A titoktartási kötelezettség és megsértésének következményei Feleket mindaddig terhelik, míg az üzleti titoknak minősülő információ jogszerűen más úton nyilvánosságra nem kerül, vagy ameddig annak titokként történő megőrzéséhez bármelyik Félnek jogszerű érdeke fűződik.

Felek kötelesek megtéríteni a másik Félnek azt a vagyoni és nem vagyoni kárát, amelyet a jelen szerződésben meghatározott titokvédelmi kötelezettség megszegésével okoznak.

Nem tekinthető a titoktartási kötelezettség megszegésének, ha bármelyik Fél az erre illetékes hatóság, bíróság felhívására a hatósággal, bírósággal közli az üzleti titoknak, illetve bizalmasnak minősített információkat, adatokat.

Vásárló tudomásul veszi, hogy Eladóval kötött szerződésének elfogadásával egyben hozzájárul ahhoz is, hogy Eladó Vásárló esetleges fizetési késedelme vagy nem szerződésszerű teljesítése esetén a követelés behajtását harmadik félre bízza és neki Vásárló adatait átadja. Eladó kijelenti, hogy ezen eljárást nem tekinti az üzleti titok megsértésének, illetve a személyes adatokkal történő visszaélésnek.

Hatály:

A www.meglio.hu weblap bármilyen felhasználása, jelen szerződés hatálya alá tartozik.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

 

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott személyes adatokkal kapcsolatban az Adatkezelő a

Név: Meglio Horse Kft.
Székhely: 3078 Bátonyterenye, Szőlő út 7/A
Adószám: 32354164-2-12
Cégjegyzékszám: 12-09-012631
Kapcsolattartó neve: Susán Kitti
Számlavezető bank: Erste Bank
Számlaszám: 11600006-00000001-98295387
FELIR: AB4308994

E-mail cím: megliohorse@gmail.com

Meglio Horse adatkezelési tájékoztató

Hatálybalépés időpontja: 2023. augusztus

A JELEN TÁJÉKOZTATÓ HATÁLYA

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi adatkezelési tájékoztatót (a továbbiakban: „Tájékoztató”), melyben a személyes adatai kezelésével kapcsolatos gyakorlatunkat ismertetjük az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete, „GDPR”) szerint. A jelen Tájékoztató a Meglio Racing szolgáltatásait fogyasztóként igénybe vevő személyekre („Ön”) vonatkozik. A jelen Tájékoztató bemutatja, hogy Meglio Horse Kft. mint adatkezelő hogyan gyűjti, használja fel és osztja meg egyes esetekben harmadik felekkel az Ön személyes adatait. A jelen Tájékoztató információval szolgál az Ön adatkezeléssel összefüggő „érintetti” jogairól is.

A jelen Tájékoztató az online és offline adatgyűjtésre, így a Meglio különböző csatornáin – weboldalakon, alkalmazásokkal, harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalakon, a Meglio Fogyasztói Szolgálata által, az értékesítési helyeken és rendezvényeken – gyűjtött személyes adatokra terjed ki. Felhívjuk figyelmét, hogy az Ön hozzájárulása esetén a különböző forrásokból (weboldal, offline rendezvény), valamint a Meglio Racing különböző vállalatai vagy partnerei által gyűjtött személyes adatokat összevonhatjuk.

Amennyiben nem adja meg az adott adatkezelési cél megvalósításához szükséges személyes adatait (például a regisztrációs lapon egyértelműen meghatározzuk a kötelezően megadandó adatok körét) előfordulhat, hogy a Meglio nem tudja biztosítani Önnek egyes, az adatkezeléshez kötött szolgáltatásait.

A jelen Tájékoztató a következőkről szolgál fontos információval:

  1. ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGE
  2. MILYEN FORRÁSOKBÓL ÉS HOGYAN GYŰJTJÜK SZEMÉLYES ADATAIT?
  3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
  4. SZEMÉLYES ADATOK KÜLÖNLEGES KATEGÓRIÁI
  5. GYERMEKEK SZEMÉLYES ADATAI
  6. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉNEK CÉLJA ÉS JOGALAPJA
  7. SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI
  8. KÜLFÖLDRE TÖRTÉNŐ ADATTOVÁBBÍTÁS
  9. KIK FÉRHETNEK HOZZÁ A SZEMÉLYES ADATAIHOZ A MEGLIONÁL ÉS A KÖZÖS ADATKEZELŐNÉL
  10. AZ ÖN JOGAI
  11. A KÖVETKEZŐ LEHETŐSÉGEKKEL ÉLHET A SZEMÉLYES ADATAI FELHASZNÁLÁSÁT ÉS MEGOSZTÁSÁT ILLETŐEN
  12. BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK
  13. COOKIE-K /HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK, NAPLÓFÁJLOK ÉS WEBJELZŐK
  14. A JELEN TÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSAI

1. ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGE

1.1 Adatkezelő, adatkezeléssel kapcsolatos információk

A jelen Tájékoztatóban ismertetett adatkezelések tekintetében a Meglio Horse Kft. (a továbbiakban együtt: „Meglio” vagy „mi”) az adatkezelő.

Tájékoztatjuk, hogy a GDPR alapján a Meglio tekintetében adatvédelmi tisztviselő került kijelölésre. Az adatvédelmi tisztviselő feladatát egy erre a célra létrehozott a Meglioáscsoport működésével érintett piacokon elérhető kapcsolattartó csoport segítségével látja el.

Adatvédelmi eljárásainkkal kapcsolatos kérdés, észrevétel vagy panasz esetén a fenti elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot.

A Meglio adatvédelmi kapcsolattartóját e-mailen érheti el.

Meglio Horse Kft. info@meglio.hu
3078 Bátonyterenye, Szőlő u. 7/A Összes tevékenység

2. Milyen forrásokból és hogyan gyűjtjük személyes adatait?

2.1 Az Öntől gyűjtött adatok és az adatgyűjtés módja

Meglio weboldalak: A fogyasztóknak szóló, Meglio által vagy nevében üzemeltetett weboldalak, köztük a saját domainnevünk/URL-ünk alatt, valamint a harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalakon, például a Facebookon üzemeltetett minisite-ok (a továbbiakban: „Weboldalak”).

Meglio mobil oldalak/appok: A fogyasztóknak szóló, Meglio által vagy nevében üzemeltetett mobiloldalak vagy applikációk, köztük az okostelefonokon, tableteken és egyéb eszközökön futó alkalmazások.

Email, SMS és egyéb elektronikus üzenetek: Az Ön és a Meglio között elektronikus kommunikációs eszközökkel folytatott kapcsolat.

Meglio Fogyasztói Szolgálat: A Meglio Fogyasztói Szolgálatával folytatott kommunikáció.

Offline regisztrációs lapok: A többek között postai úton, áruházi bemutatók, nyereményjátékok és más promóciók vagy rendezvények során gyűjtött nyomtatott vagy digitális regisztrációs lapok és hasonló nyomtatványok.

Reklámüzenethez kötődő kommunikáció: A Meglio reklámokkal folytatott interakció (pl. ha egy harmadik fél weboldalán megjelenő reklámunkra kattint, erről a Meglio is kaphat információt).

2.2 A Meglio által létrehozott adatok

Az Önnel folytatott kapcsolat során Önre vonatkozó személyes adatokat rögzíthetünk (pl. a weboldalakon végrehajtott vásárlásainak adatait).

2.3 Más forrásokból származó adatok

Ide tartoznak harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalakról (pl. Facebook, Google), piackutatás során (amennyiben a válaszadás nem anonim módon valósult meg), harmadik fél adatgyűjtőktől, a Meglio promóciós partnereitől, nyilvános forrásokból származó és más vállalatok felvásárlása során nyert adatok.

3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

Az Ön és a Meglio közötti kapcsolattól függően (online, offline, telefon, stb.) a Meglio az alábbiakban meghatározott személyes adatokat gyűjtheti Öntől. Az egyes személyes adat kategóriákra a 6. pontban adatkezelési célonként az itt használt elnevezésekkel hivatkozunk.

Személyes elérhetőségek. Ide tartoznak az Ön által a Meglionek megadott adatok (név, cím, email cím, közösségi oldalakon megadott kapcsolattartási adatok vagy telefonszám), melyek segítségével felvehetjük Önnel a kapcsolatot.

Bejelentkezéshez használt információk. Az adott fiókhoz tartozó profiljának eléréséhez szükséges adatok. Ez lehet a bejelentkezési azonosító, email cím, felhasználónév, nem felfejthető formában megadott jelszó [más által ki nem található jelszó] és/vagy biztonsági kérdés és válasz.

Demográfiai adatok és érdeklődési körök. A demográfiai jellemzőire és érdeklődési körére vonatkozó információk. Ez lehet a születési ideje, kora vagy korosztálya, neme, földrajzi elhelyezkedése (pl. irányítószám), kedvenc termékei, hobbik és érdeklődési körök, valamint a háztartására vagy életstílusára vonatkozó információk.

A számítógépéről/mobileszközéről gyűjtött adatok. A Weboldalak megtekintéséhez vagy appokhoz használt számítógépes rendszerre vagy műszaki eszközre vonatkozó adatok, így például a számítógépének vagy eszközének IP címe, a használt operációs rendszer, valamint a böngésző fajtája és verziója. Amennyiben egy Meglio weboldalt vagy appot mobileszközön, pl. okostelefonon ér el, a gyűjtött információk köre, ahol ezt a jogszabályok lehetővé teszik, tartalmazza a telefonja egyedi azonosítóját, a hirdetés azonosítóját, tartózkodási helyét és a mobileszközön található egyéb hasonló adatokat.

Kommunikációhoz és a weboldalak használatához kapcsolódó adatok. A Weboldalaink használata vagy hírlevelek böngészése során bizonyos adatokat automatikus adatgyűjtési módszerekkel gyűjtünk. Így többek között arról gyűjtünk adatokat, hogy milyen hivatkozásra kattint, milyen oldalakat vagy tartalmakat tekint meg és mennyi időt marad egy lapon, valamint a Weboldal használatával kapcsolatos hasonló adatokat és statisztikákat, így a tartalom válaszidők [mennyi idő alatt töltődik le egy adott tartalom], letöltési hibák, illetve az egyes oldalakon eltöltött idő. Ezeket az adatokat automatizált technológiákkal (pl. cookie-kkal és webjelzőkkel) rögzítjük, emellett analitikai és hirdetési célból harmadik féltől származó nyomkövetők használatával is gyűjtjük.

Piackutatásból és fogyasztói visszajelzésekből származó információk. A termékeink és szolgáltatásaink használatával kapcsolatban önként megosztott tapasztalatai.

Fogyasztók által létrehozott tartalom. Minden, az Ön által létrehozott, majd harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalon, vagy egy Weboldalunkra vagy appunkra feltöltve, köztük a harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalak alkalmazásainak (pl. Facebook) használatával a Megliovel megosztott tartalom. Ide tartoznak a fotók, videók, személyes történetek, valamint hasonló média és tartalom. Ahol ezt a törvények lehetővé teszik, a fogyasztók által létrehozott, különböző tevékenységekhez (pl. nyereményjátékok és egyéb promóciók, weboldalak közösségi szolgáltatásai, fogyasztói kapcsolatok és harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalak) kapcsolódó tartalmakat is gyűjtünk és közzéteszünk.

Harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalakról gyűjtött adatok. Harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalon nyilvánosan megosztott, vagy ilyen oldalon (pl. Facebook) a profiljához tartozó valamennyi információ, melynek Megliovel való megosztását engedélyezi a közösségi oldal számára. Ide tartoznak többek között a fiókjához tartozó alapvető adatok (pl. név, email cím, nem, születés ideje, város, profilkép, felhasználónév, ismerősök listája, stb.), valamint minden olyan további információ vagy tevékenység, melynek megosztását a harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldal számára engedélyezi. A harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalhoz tartozó profiladatait (vagy annak bizonyos részét) minden alkalommal megkapjuk, amikor Ön a harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalon (pl. Facebook) lévő Meglio webalkalmazást használja, egy Meglio oldalba integrált közösségi szolgáltatást (pl. Facebook Connect) használ vagy harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalon keresztül velünk kapcsolatba lép. Ha további tájékoztatást szeretne arról, hogy a Meglio hogyan kapja meg a harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalról származó, Önre vonatkozó információkat, vagy vissza kívánja vonni a közösségi oldalon az adatok megosztására vonatkozó hozzájárulását, kérjük, látogasson el az adott közösségi oldalra.

Fizetési és pénzügyi információk. Minden olyan információ, amely a Közös Adatkezelők számára a rendelések teljesítéséhez, vagy Ön számára a vásárláshoz szükséges, így a bankkártya vagy hitelkártya adatok (kártyatulajdonos neve, kártya száma, lejárat dátuma, stb.), vagy egyéb fizetési módozatok (amennyiben ezek elérhetőek). A fizetési és pénzügyi információkat a Közös Adatkezelők vagy a fizetésfeldolgozó szolgáltató(k) minden esetben az irányadó törvényeknek, jogszabályoknak és biztonsági szabványoknak (pl. PCI DSS) megfelelően kezeli. A fizetéshez használt kártyája adatait nem rögzítjük.

A Meglio Fogyasztói Szolgálatával folytatott telefonbeszélgetések. A Fogyasztói Szolgálatunkkal folytatott beszélgetést az irányadó jogszabályok szerint a helyi üzletviteli igények céljára (pl. minőségügyi vagy képzési célokból) rögzíthetjük vagy abba belehallgathatunk. A fizetéshez használt kártyája adatait nem rögzítjük. A hívás elején tájékoztatjuk a hívás rögzítéséről.

4. személyes adatok Különleges kategóriáI

A rendes üzletmenetünk során nem gyűjtünk vagy kezelünk különleges személyes adatokat. Ilyenek többek között a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok kezelése). Amennyiben bármilyen okból szükségessé válik a személyes adatok különleges kategóriáinak kezelése, ehhez minden esetben az önkéntesen adott, előzetes kifejezett hozzájárulását kérjük (pl. a sokszínűségre vonatkozó jelentésszolgálatunk teljesítéséhez). Amennyiben a Meglio más célból kezeli személyes adatok különleges kategóriáit, ezt a következő indokból végzi: (i) jogi igények előterjesztése, érvényesítése illetve védelme úgy mint bűncselekmény feltárása és megelőzése (így a csalások és visszaélések megelőzése).

5. GYERMEKEK SZEMÉLYES ADATAI

Szándékosan nem kérjük el vagy gyűjtjük 16. életévét be nem töltött gyermekek személyes adatait. Amennyiben a tudomásunkra jut, hogy véletlenül 16 éven aluli gyermek személyes adatai kerültek a Meglio birtokába, úgy azokat az adatokat haladéktalanul töröljük. Mindazonáltal, a Meglio a 16 éven aluli - nem online környezetben 18 éven aluli - gyermekekre vonatkozó személyes adatokat gyűjtheti a gyermekek felett szülői felügyeleti jogot gyakorló személy hozzájárulásával. Ebben az esetben a Meglio észszerű erőfeszítéseket tesz, hogy ilyen esetekben ellenőrizze, hogy a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlója adta meg, illetve engedélyezte.

6. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉNEK CÉLJA, JOGALAPJA

Az alábbiakban mutatjuk be, hogy milyen célokra gyűjtjük és használjuk fel a személyes adatait, illetve az egyes célokra gyűjtött különböző személyes adatokat meddig tároljuk. Tájékoztatjuk, hogy az alábbi adatkezelési célok nem minden esetben vonatkoznak mindenkire.

Milyen célból használhatjuk a személyes adatait? Az adatkezelés jogalapja Jogos érdek leírása
Fogyasztói szolgálat.A személyes adatait a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatások nyújtása céljára, így a Meglionek küldött kérdéseinek megválaszolására használjuk. Ennek során az Ön bizonyos személyes elérhetőségi adatait és a kérdésének okára vonatkozó információkat (pl. rendelés státusza, műszaki probléma, termékekkel kapcsolatos kérdés/panasz, általános jellegű kérdés stb.) kell felhasználnunk. Szerződéses kötelezettségek teljesítése  
Jogi kötelezettség teljesítése: fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV törvény („Fogytv.”) 17/A.§  
A Meglio jogos érdeke alapján őriz meg minden nem fogyasztói panasznak minősülő információt. új termékek kifejlesztése és szolgáltatásaink minőségének javítása; hatékonyságnövelés
Nyereményjátékok, marketing és egyéb promóciók.Kampányaink és promócióink saját, vagy harmadik fél által üzemeltetett weboldalon és/vagy közösségi oldalon futnak. A nyereményjátékokról és promóciókról részletesen az adott nyereményjáték/promóció hivatalos szabályzatában vagy tájékoztató anyagában olvashat. Az Ön önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulásaSzerződéses kötelezettség teljesítéseA Meglio jogos érdeke alapján őriz meg új termékek kifejlesztése és szolgáltatásaink minőségének javítása; hatékonyságnövelés
Harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalak.A harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalak használata során (pl. a „Like” kattintása) az Önnek szánt hirdetések, valamint a közösségi oldalon való kapcsolattartás céljára használjuk a személyes adatait. Többet tudhat meg a funkciók működéséről, valamint a Meglio által gyűjtött profiladatokról és a hozzájárulás visszavonásáról, ha meglátogatja az érintett harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalt. Az Ön önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulásával a Meglio jogos érdeke  feltérképezni, hogy mely termékek és szolgáltatások érdekelhetik Önt, és ezekről tájékoztatást nyújtanifogysztótípusok meghatározása az új termékekhez vagy szolgáltatásokhoz
Direkt marketing kommunikáció.A termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó tájékoztatás során is felhasználjuk az Ön személyes adatait. Ez történhet email, hirdetések, SMS, telefonhívás és postai küldemények útján, amennyiben ezt az irányadó jogszabályok lehetővé teszik. Az Ön önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulásaAz ilyen adatkezelés ellen bármikor tiltakozhat (bővebb információt találhat erről a jogról a 10. pontban)   
Személyre szabás (offline és online).A következő célokra használjuk a személyes adatait:(i) preferenciái és szokásai elemzése,(ii) az igényei előre jelzése a profilja elemzése alapján,(iii) személyre szabott és jobb felhasználói élmény nyújtása a Weboldalak és appok használata során,(iv) biztosítani, hogy a Weboldalak/appok tartalma Önre, az Ön számítógépére és eszközére optimalizáltak,(v) célzott hirdetések és tartalmak nyújtása, valamint(vi) lehetőséget nyújtani Önnek az interaktív funkciók használatára, ha úgy kívánja. Például, megjegyezzük a bejelentkezési azonosítóját/email címét vagy felhasználónevét, így a legközelebbi látogatás alkalmával gyorsan be tud jelentkezni az oldalra vagy könnyen visszakeresheti a korábban a kosárba rakott termékeket.Ezen információk alapján és az Ön hozzájárulásával (ahol szükséges) az Ön érdeklődési körére szabott konkrét Meglio tartalommal vagy akciókkal szolgálunk. Az Ön önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulása. A Meglio jogos érdeke  Új termékek kifejlesztése és szolgáltatásaink minőségének javítása; hatékonyságnövelés; rendszereink, hálózataink és dolgozóink védelme 
Rendelések teljesítése.A személyes adatait az Ön által leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása során, a rendelések státuszára vonatkozó tájékoztatáshoz, a címe egyeztetéshez, valamint a csalások és visszaélések megakadályozásához (ennek keretében különösen személyazonosság ellenőrzéséhez) használjuk. Ennek során Személyes elérhetőségeket és Fizetési és pénzügyi információkat használunk fel.Ezen adatkezelési cél tekintetében a Közös Adatkezelők tekinthetők adatkezelőnek. Az Ön és a Közös Adatkezelők között létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges A Meglio jogos érdeke  a csalások felderítése, a Meglio jogszerű működésének biztosítása 
Belső vagy piackutatás.Az irányadó jogszabályoknak megfelelően a személyes adatait egyéb általános üzleti célokra, így a belső vagy piackutatások folytatása, valamint a reklámkampányok hatékonyságának mérésére is felhasználjuk. Fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben több Meglio fiókkal rendelkezik, azokat egyetlen fiókba vonjuk össze, ehhez azonban minden esetben hozzájárulását kérjük.  Az Ön önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulása.   
Elemzések, biztonság.Személyes adatait fiókjának karbantartására, a kommunikációs, informatikai és biztonsági rendszereik használata és üzemeltetése során is felhasználjuk. Az Ön és a Meglio között létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges.  

7. SZEMÉLYES ADATOK CÍMZETTJEI

7.1 A Meglion kívüli harmadik fél címzettek

Szolgáltatók (adatfeldolgozók). Tevékenységeinkhez cégcsoporton kívüli vállalatok segítségét is igénybe vesszük (pl. rendelések teljesítése, fizetések feldolgozása, visszaélések észlelése és a személyazonosság ellenőrzése, weboldal üzemeltetés, piackutatás, támogató szolgáltatások, promóciók, weboldal fejlesztés, adatelemzés, vevőszolgálat, stb.). A szolgáltatók és a megjelölt munkatársaik a Meglio nevében kizárólag azoknak a feladatoknak az utasításaink alapján történő elvégzése céljából férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz és használhatják fel azokat, amelyekre a Meglio őket felkérte, melynek során az Ön személyes adatait mindenkor kötelesek bizalmasan kezelni és biztonságban tartani. Amennyiben meg kívánja ismerni a Meglio által használt adatfeldolgozókat, illetve a részükre továbbított személyes adatkategóriákat, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.

Kik férhetnek hozzá a személyes adataihoz a Meglionél és a közös adatkezelőknél? Személyes adatait az erre felhatalmazott munkatársaink vagy megbízottjaink a szükséges mértékű ismeret („need to know”) elve alapján kezelik attól függően, hogy azokat milyen célokra gyűjtöttük (pl. a fogyasztói ügyfélszolgálat területén dolgozó munkatársaink a vevőadataihoz férnek hozzá).

10.  AZ ÖN JOGAI

Ön jogosult arra, hogy Meglio, illetve a Közös Adatkezelők által kezelt személyes adatai tekintetében

 a) a személyes adatokhoz hozzáférjen;

 b) a személyes adatok helyesbítését kérje;

 c) a személyes adatok törlését kérje;

 d) a személyes adatok kezelésének korlátozását kérje;

 e) tiltakozzon a személyes adatai kezelése ellen;

 f)  a személyes adatokat megkapja és azokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ennek jogszabályi előfeltételei fennállnak (adathordozhatósághoz való jog);

g) amennyiben a személyes adatok kezelésére hozzájárulása alapján kerül sor, úgy hozzájárulását bármikor visszavonhatja

 h) amennyiben a személyes adatok kezelése az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges az adatkezelés ellen tiltakozhat.

Ön bármely Közös Adatkezelővel szemben gyakorolhatja azon jogait, amelyeket az irányadó jog, így különösen a GDPR biztosít az Ön számára.

Ön a fenti jogok gyakorlására vonatkozó kérelmét a Tájékoztató 1. pontban megjelölt elérhetőségekre küldheti el.

A Közös Adatkezelők bármelyike indokolatlan késedelem nélkül, de általában a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül nyújt tájékoztatást a kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Amennyiben a Közös Adatkezelők egyike sem tesz intézkedéseket, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatást nyújt az intézkedés elmaradásának okairól. Amennyiben Ön nem ért egyet válasszal vagy intézkedéssel, akkor jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésére.

A tájékoztatás alapvetően díjmentes, azonban amennyiben Ön egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellegük miatt – túlzó megkeresésekkel fordul a Közös Adatkezelők bármelyikéhez észszerű, az adminisztratív költségeken alapuló díjat számíthatunk fel, vagy megtagadhatjuk, hogy eljárjunk a kérelemmel kapcsolatban.

Minden olyan címzettet tájékoztatunk valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel, tájékoztatást adunk a címzettekről.

10.1 A személyes adatokhoz való hozzáférés.

Jogában áll az Önről tárolt adatokba betekinteni, tájékoztatást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, az adatokat ellenőrizni és azokból papíralapú vagy elektronikus másolatot kérni. Jogosult továbbá a személyes adatainak forrására vonatkozó tájékoztatást kérni.

         10.2 Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsük a pontatlan személyes adatokat valamint, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését. Ezt a jogot részben a felhasználói fiókjában tett módosítások útján is gyakorolhatja.

         10.3 A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Ön jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük a személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a) a személyes adatokra már nincs szükség;

b) ha az adatkezelés alapját képező hozzájárulás visszavonásra kerül, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és (i) nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy (ii) nincs mérlegelési lehetőségünk;

d) ha a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;

e) a személyes adatokat jogszabály alapján törölni kell.

Tájékoztatjuk, hogy bizonyos körülmények között csak úgy törölhetjük a személyes adatait, ha egyúttal a felhasználói fiókját is töröljük.

A személyes adatokat nem töröljük, amennyiben az adatkezelés a következő okok valamelyikéből szükséges: (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; (ii) a személyes adatok kezelését előíró jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából; (iii) vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

10.4Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére korlátozzuk az adatkezelést, amennyiben az alábbiak valamelyike teljesül:

Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;

az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása estén a korlátozással érintett személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. A korlátozás feloldásáról előzetesen tájékoztatást nyújtunk Önnek. 

 10.5 A tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Meglio vagy a Közös Adatkezelők jogos érdekén alapuló kezelése ellen és különösen a közvetlen üzletszerzés célú adatkezelések ellen. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

10.6 Az adathordozhatósághoz való jog

Amennyiben az mások jogait és szabadságait nem sérti Ön jogosult arra, hogy személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja. Jogosult továbbá arra, hogy ezeket az adatokat közvetlenül továbbítsuk egy másik adatkezelő részére, ha

az adatkezelés az Ön hozzájárulásán, vagy olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben Ön az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az Ön kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; és

az adatkezelés automatizált módon történik, azaz a személyes adatok kezelésére informatikai rendszerben és nem papír alapon kerül sor.

Az előző két feltételnek együttesen kell teljesülnie, azaz csak akkor lehet élni az adathordozhatósági joggal, ha Ön hozzájárult adatai kezeléséhez (azaz hozzájárulás a jogi alapja az adatkezelésnek) vagy szerződésen alapul az adatkezelés és az adatkezelés IT rendszerekben úgy történik, hogy emberi beavatkozásra nem kerül sor.

11.  A KÖVETKEZŐ LEHETŐSÉGEKKEL ÉLHET A SZEMÉLYES ADATAI FELHASZNÁLÁSÁT ÉS MEGOSZTÁSÁT ILLETŐEN

Mindent megteszünk, hogy a velünk megosztott személyes adatai tekintetében ahol lehetséges rendelkezési jogot biztosíthassunk Önnek. A személyes adatai felett az érintetti jogainak gyakorlása mellett a következő mechanizmusok segítségével rendelkezhet:

Cookie-k és hasonló technológiák. A hozzájárulásával kapcsolatban (a) az adatkezelési hozzájárulások kezelésére szolgáló megoldásunkkal vagy (b) a böngészőjében állíthatja be, hogy mely cookie-kat és hasonló technológiákat nem engedélyez, vagy értesítést kapjon ezek használatáról. Kérjük, olvassa el a Cookie tájékoztatónkat.

Reklám, marketing és promóciók. A regisztrációs lapokon található jelölőnégyzet(ek) segítségével vagy a Fogyasztói Szolgálat munkatársaink kérdéseire válaszolva járulhat hozzá, hogy a Meglio a személyes adatai felhasználásával az Ön részére termékeiről és szolgáltatásairól tájékoztatást küldjön. Amennyiben úgy dönt, hogy nem kíván több tájékoztatást kapni, a marketingkommunikációs üzenetekről a bennük található utasításokat követve a későbbiekben bármikor leiratkozhat. A különböző médiumok, így a harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalak által küldött marketingkommunikációról bármikor leiratkozhat az érintett üzenetekben található hivatkozások segítségével, a Weboldalakra/appokba vagy harmadik felek által üzemeltetett közösségi oldalakra való bejelentkezéssel, a profilja beállításai között a megfelelő jelölőnégyzetek bejelölésének törlésével vagy a Fogyasztói Szolgálat munkatársai segítségével. Tájékoztatjuk, hogy a marketing üzenetek lemondása esetén is kap a Megliotől adminisztrációs tájékoztatást, például rendelések vagy más tranzakciók visszaigazolását, a fiókjához kötődő tevékenységekre vonatkozó operatív értesítéseket (pl. fiókok visszaigazolása, jelszómódosítás, stb.), valamint más fontos, nem marketing jellegű tájékoztatást.

Személyre szabás (offline és online). Amennyiben a Meglio által használt személyes adatai alapján személyre szabott szolgáltatást/célzott hirdetéseket és tartalmat kíván kapni, ezt a regisztrációs lapon található megfelelő jelölőnégyzetek segítségével vagy a Fogyasztói Szolgálat munkatársainak kérdéseire válaszolva teheti meg (ahol ezt jogszabály lehetővé teszi). Amennyiben úgy dönt, hogy nem kívánja a személyre szabott szolgáltatásainkat igénybe venni, ezt a Weboldalakra/appokba való bejelentkezéssel, a profilja beállításai között a megfelelő jelölőnégyzetek bejelölésének törlésével vagy a Fogyasztói Szolgálat munkatársai segítségével teheti meg.

Célzott hirdetések. A Meglio és más nem kapcsolt vállalkozások nevében internetes hirdetési szolgáltatásokat nyújtó hirdetési oldalakkal és más hirdetési szolgáltatókkal (a továbbiakban: „Hirdetésszolgáltatók”) is kapcsolatban állunk. Egyes hirdetések a Meglio weboldalain vagy nem kapcsolódó weboldalakon gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési körének megfelelően kerülnek kialakításra. Az ilyen jellegű hirdetésekről, valamint a Digital Advertising Alliance (DAA) önszabályozó programjában résztvevő társaságok által nyújtott, az Ön érdeklődési körén alapuló hirdetések lemondásáról a www.aboutads.info/choices weboldalon olvashat részletesen. Emellett a DAA AppChoices alkalmazásában résztvevő társaságok mobilalkalmazásaiban megjelenő ilyen jellegű hirdetésekről lemondhat, ha az alkalmazást az iOS vagy Android appstore-jából tölti le. A pontos helymeghatározási adatok gyűjtését mobiltelefonján vagy egyéb mobileszközén a helymeghatározási beállításoknál kapcsolhatja ki.

12. A BIZTONSÁGI intézkedések

A személyes adatait megfelelő (az alábbiakban meghatározott) intézkedésekkel tartjuk titokban és biztonságban. Tájékoztatjuk azonban, hogy a védelem nem terjed ki azokra az információkra, melyeket Ön nyilvános oldalakon, például harmadik fél által üzemeltetett közösségi weboldalakon önként oszt meg. Minden ilyen megosztásra és hasonló tevékenységre az adott weboldal adatkezelési tájékoztatója vonatkozik.

A személyes adatai tárolására szolgáló működési környezetben az adatkezelésekkel kapcsolatban a lehetséges kockáztok alapján arányosan elvárható biztonsági intézkedéseket tettünk a jogosulatlan hozzáférések megakadályozására.

Milyen lépéseket kell Önnek megtennie? Fontos, hogy Ön is tegyen személyes adatainak biztonságáért. Online fiók létrehozása során, kérjük, válasszon nehezen kitalálható jelszót és azt soha ne ossza meg másokkal. Kérjük, a jelszavát tartsa titokban, illetve felelősséggel használja a Meglios fiókját. Amennyiben közös vagy nyilvános számítógépet használ, soha ne engedélyezze, hogy a használt böngésző/alkalmazás megjegyezze a bejelentkezési azonosítóját/email címét vagy jelszavát, és mindig jelentkezzen ki, ha már nem használja a számítógépet. Kérjük, használja a Weboldalunkon/alkalmazásunkban található adatvédelmi beállításokat.

13. COOKIE-K/HASONLÓ TECHNOLÓGIÁK, NAPLÓFÁJLOK ÉS WEBJELZŐK

Cookie-k és hasonló technológiák. Weboldalunk nem használ cookie-kat.

Naplófájlok. A weboldalon folytatott tevékenységekre vonatkozó adatokat és a böngészési szokásaira vonatkozó statisztikákat naplófájlok formájában gyűjtjük. A naplófájlok bejegyzései automatikusan jönnek létre, és segítségükkel folytatunk hibakeresést, javítjuk a weboldal teljesítményét és tartjuk fenn a biztonságát.

Webjelzők. A webjelzők rövid kódsorok, melyek egy weboldalon vagy email üzenetben grafikusan megjelenített adatokat tartalmaznak, melyek célja azok továbbítása a Meglionek. A webjelzőkkel gyűjtött adatok körébe tartozik az IP-cím, az email kampányokra adott válasza (pl. mikor nyitotta meg az emailt, milyen hivatkozásokra kattint az emailben, stb.). Webjelzőket a Weboldalainkon és az Önnek küldött e-mailekben használunk. A webjelzők szolgáltatta információkat különböző célokra használjuk beleértve, de nem kizárólag az oldal forgalmának jelentését, egyedi látogatószámokat, hirdetéseket, email auditálás és riportálást, valamint az oldalak személyre szabását.

14. A JELEN TÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSAI

A személyes adatok kezelésének változása esetén a jelen Tájékoztatót frissítjük. Fenntartjuk a jogot, hogy a gyakorlatainkat és a jelen Tájékoztatót bármikor módosítsuk, ezért kérjük, hogy gyakran ellenőrizze az oldalon, hogy történt-e változás a jelen Tájékoztatóban. A Tájékoztató érdemi változásairól a Meglio megfelelő módon tájékoztatja Önt.