Megérkeztek a Meglio Horse első gyönyörű logózott nyeregalátétei. Kistarcsai központi raktárunk nyitvatartásért katt ide!

Megérkeztek a Meglio Horse első gyönyörű logózott nyeregalátétei. Kistarcsai központi raktárunk nyitvatartásért katt ide!

Blog

Meglio Extra Care: az érzékeny lovak etalonja

Susán Kitti
2024.05.05 12:31
Meglio Extra Care: az érzékeny lovak etalonja

Lovad érzékeny emésztőrendszerrel van megáldva, netán fekélyes, stresszre hajlamos? Nem lehetsz könnyű helyzetben, hiszen már biztosan kipróbáltál neki mindent is, de vagy nem elég, vagy túl sok. Ezért hoztunk el most egy egyedülálló terméket, amiről most bővebben is szólunk.

A Meglio Extra Care lótápja több szempontból is különleges. Egyrészt egyáltalán nem tartalmaz gabonát, hiszen egyre több ló érzékeny rá, de a nyugati világban egyébként is egyre népszerűbb a lovak gabonamentes táplálása. Ezen túl a gyomorfekélyes, kólikára hajlamos, Cushing-kóros lovaknál kiemelt fontossággal bír az alacsony keményítő- és cukortartalom, mely az Extra Careben előbbi 12%, még utóbbi 7%. A túlzott keményítőbevitel egyébként extra savassághoz vezet, ami semmiképpen sem előnyös, de ettől még egyébként nem érdemes démonizálni a gabonaféléket, hiszen az egészséges ló számára természetesen kimondottan értékes tápanyagokat hordoznak.

Az Extra Care táp összetételében továbbá egyáltalán nem találkozhatsz szójával, ami azért is fontos, mivel a szója igen megosztó a kutatások tekintetében, illetve a tapasztalataink is arra engednek következtetni, hogy az állandó nagymennyiségű szójabevitel nem éppen a legelőnyösebb eredményekkel bír. Ennél tudtunk jobbat!

Olyan minőségi, relatíve magas energiatartalmú összetevőket használtunk, melyekkel kondíciójavulást tudunk elérni. Ez természetesen azért is fontos, mivel a fekélyes lovaknak borzasztó szűk az a kínálat, amelyből válogathatnak, és általában ezek nem tartalmaznak elegendő energiát a megfelelő küllem biztonságos eléréséhez. Többek között egy fiatal sportlovon teszteltük a tápot több, mint 2 hónapig, aki a széna és víz mellett kizárólag ezt a tápot kapta abrakként (korábban árpát és Air+Energyt kapott). Az eredmény pedig némi plussz súly lett és kevésbé feszes viselkedés (a cikkben látható fotók mindegyikén ez a ló szerepel). A küllem, pedig magáért beszél:

Hozzáadtunk még az alapvető összetevőkhöz kettő olyan gyógynövényt, melyekre igazán büszkék vagyunk:

  • A cikória serkenti a jótékony bélbaktériumok szaporodását, mely kritikus pontja az emésztőrendszeri gyengeségben szenvedő lovaknak. Ezen túl bővelkedik vitaminokban, cinkben, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban, így a vörösvérsejtek képződését is fokozza, mely a sportot végző lovaknál esszenciális. Emellett csökkenti a savasságot és erősíti az immiunrendszert is.
  • A szentjánoskenyér védi a beleket az irritációtól, gazdag kálciumban, rostokban és pektinben, mely toxinkötőként funkcionál, azaz kivonja a szervezetből az egészségre káros nehézfémeket. Továbbá támogatja a szív- és érrendszert, valamint a bőr rugalmasságát is.

Az előbbieken túlmenően természetesen az a lenmag sem maradhatott ki a receptből, amely nyálkahártyavédő hatással bír, illetve a Meglio termékekben már-már klasszikusnak mondható máriatövismag, a méregtelenítés királya sem, egy speciális, immunerősítő keverék keretein belül.

Fontos, hogy mindig áztassuk be etetés előtt, hiszen nagyjából a duplájára dagad, magas energiatartalma segíti a gyarapodást, fehérjetartalma támogatja az izomműködést, túlfűtöttséget nem okoz.

Ha olyan abrakot keresel lovadnak, amely gabonamentes, támogatja az emésztőrendszert, segít a megfelelő kondíció elérésében és teljeskörűen kielégíti energiaszükségleteit, mindenképp pillants rá Extra Care tápunkra, hiszen egy olyan különleges terméket hívtunk életre, mellyel egyetlen gyártó kínálatában sem találkoztunk.

A termékfejlesztés azonban nem áll meg, folytatjuk a munkát annak érdekében, hogy szerteágazó igényeiteket a legpontosabban kiszolgálhassuk. Köszönjük a bizalmat!