Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Blog

Így támogasd lovad a nyári hőségben!

Susán Kitti
2024.06.30 19:40
Így támogasd lovad a nyári hőségben!

Árnyékos karám, állandó tiszta víz, gyakori fürdetés: mindez nem elég! Mindezek ellenére ugyanis a terhelés során lovaink 15 percenként akár több, mint 3 liter izzadtságot is veszíthetnek, amely nemcsak a folyadék-, de a sóháztartásra is kiemelkedő hatást gyakorol. A sóvesztést elektrolitpótlóval ajánlott ellensúlyozni, mely számos további egészségügyi előnnyel is bír, ráadásul fokozott terhelésben lévő lovaknak egész szezonban ajánlott az alkalmazása.

Elektrolit pótlás fontossága

A nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet jelentősen megemelkedik, a lovak számára kiemelkedően fontos az elektrolitok megfelelő pótlása. Az intenzív edzések, versenyek vagy akár a mindennapi aktivitás során a lovak fokozottan izzadnak, ami jelentős elektrolitveszteséggel jár. Az elektrolitok pótlása nemcsak a lovak egészségének megőrzése, hanem teljesítményük fenntartása szempontjából is kulcsfontosságú.

Miért van szükség az elektrolitok pótlására?

 1. Folyadékháztartás és hidratáció: Az elektrolitok, mint a nátrium, kálium és klorid, elengedhetetlenek a szervezet folyadékháztartásának szabályozásához. Segítik a sejtek közötti folyadék áramlását és fenntartják az optimális hidratációt.

 2. Izomfunkció: Az elektrolitok fontos szerepet játszanak az izomösszehúzódásban és -lazításban. Hiányuk izomgörcsökhöz, fáradékonysághoz és csökkent teljesítményhez vezethet.

 3. Sav-bázis egyensúly: Az elektrolitok segítenek fenntartani a vér és a sejtek optimális pH-értékét. A nátrium bikarbonát például fontos szerepet játszik a savasodás elleni védelemben (izomláz elleni védelem).

 4. Idegrendszer működése: Az idegrendszer megfelelő működéséhez is elengedhetetlenek az elektrolitok, mivel segítik az idegimpulzusok továbbítását.

A Meglio Hydralyte egy speciálisan kifejlesztett elektrolitpótló termék, amely kiváló választás lehet a lovak számára a nyári hőségben. Összetételének köszönhetően biztosítja a lovak számára szükséges elektrolitokat és egyéb fontos hatóanyagokat:

 • Kálium klorid: Segíti a sejtek közötti folyadék áramlását és az izomfunkciókat.
 • Nátrium klorid: Fontos szerepet játszik a hidratáció és a vérnyomás szabályozásában.
 • Trinátrium citrát: Segít fenntartani a sav-bázis egyensúlyt.
 • Magnézium citrát: Nélkülözhetetlen az izomműködéshez és a csontok egészségéhez.
 • C-vitamin: Antioxidáns, amely segíti az immunrendszer működését.
 • Nátrium bikarbonát: Segít megvédeni a szervezetet a savasodástól.
 • MSM: Gyulladáscsökkentő hatású és támogatja az ízületek egészségét.
 • Glükozamin: Támogatja az ízületek és porcok egészségét.
 • Glükóz: Energiát biztosít a sejtek számára.

A nyári hőségben a lovak számára elengedhetetlen az elektrolitok pótlása a megfelelő hidratáció, izomfunkció és általános egészség fenntartása érdekében. A Meglio Hydralyte komplex összetétele révén kiváló választás, hiszen minden szükséges elektrolitot és kiegészítő anyagot biztosít a lovak optimális regenerációjához és jólétéhez. Érdemes tehát gondoskodni arról, hogy a lovak rendszeresen kapjanak megfelelő mennyiségű elektrolitot, különösen a meleg hónapokban, illetve intenzív terhelés alatt.