Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Blog

Equiresp: a kehes lovak legjobb barátja

Susán Kitti
2023.11.17 09:41
Equiresp: a kehes lovak legjobb barátja

Hogyan igyekeztünk kifejleszteni az Equirespet? Hogyan működik és hogyan nem működik? Számos alkalommal kapunk hasonló kérdéseket, ebben a cikkben pedig igyekszünk minden kérdésedre választ adni.

Az Equiresp termék a Meglio Horse termékcsalád egyik legnagyobb sikertörténetévé nőtte ki magát. Míg egyesek a legnagyobb szkepticizmus ellenére is megrökönyödve álltak hatásai előtt, addig mások teljesen természetesnek vették elképesztő működését. Hogyan működik?

Sokkal több egy egyszerű gyógynövénykeveréknél: teljesen komplex. A gyógynövényeket a modern fejlesztés révén 3 formában ötvözi:

  • illóolaj - már a szájban elkezd a véráramba jutni, hatni;
  • dara - finom teafű;
  • kivonat - a gyógynövények esszenciája.

A titok pedig, a szinergizmus: azaz minden összetevő együttes, egymással kölcsönösen működésbe lépő hatása. Ugyanazon gyógynövénynek több, szinergikus hatásmechanizmusa észlelhető benne. Az illóolajok azonnal, már a felső légutakon keresztül kezdenek hatni, míg a kivonat és a szárított (finom teafű) formája ugyanazon gyógynövénynek lassabban, az emésztés közben kerülnek tartós mennyiségben a véráramlatba és a célszövetekhez.

Az összetevők együttes hatása, amikor egymás hatását növelik, az ún. szinergikus hatásnak nevezhető. Ez akkor következik be, amikor két vagy több összetevő kombinációja eredményezi egy erőteljesebb vagy hatékonyabb hatást, mint amit az egyes összetevők önállóan kifejtenének. Például, ha két gyógynövénynek külön-külön is vannak gyulladáscsökkentő tulajdonságai, de amikor kombinálva alkalmazzák, a hatásuk erősödik és hatékonyabban enyhítik a gyulladást.

A felső légutakat a termék azonnal teljesen lefertőtleníti, ami azt jelenti, hogy nemcsak gátolja a baktériumok szaporodását, hanem teljesen megöli azokat. Amit viszont nem tud: az alsó légutak elváltozásait nem tudja kezelni, egy hörgőszűkülettel tehát ilyen téren nincs mit tenni. Amit viszont biztosan tud: a letapadt váladékot fel tudja oldani, hogy felköhöghető legyen, kiürülhessen. Megszünteti a légúti irritációt, a kezdődő kehesség visszafordítható vele, valamint a gyógyszeres kezelés is kiegészíthető, annak hatását fokozza.

Nemcsak kezelésre használható tehát, hanem megelőzésre is kiváló. Használata során ugyanis azok a kórokozók is kiürülnek, amelyek még nem irritálták a nyálkahártyát, de már elkezdtek szaporodni, s később kárt tehettek volna. Ez esetben évente egyszer javasolt egy kúra alkalmazása, hogy biztosan elkerülhessük a komolyabb légúti betegségek kialakulását.

Hogyan igyekeztünk kifejleszteni?

  • természetes, gyógyszermentes hatóanyagokat tartalmazzon
  • hatása észrevehető legyen a legrövidebb időn belül, de lehessen etetni hosszabb ideig is
  • reális alternatívát tudjon biztosítani a megszokott, szteroidos, antibiotikumos kezeléseknek
  • súlyos esetekben fokozza és ne semlegesítse az állatorvosok által előírt gyógykezelést
  • könnyen adagolható, praktikusan használható legyen a gondozók által is
  • a komplex összetételének köszönhetően, összetett hatású – pozitív szinergikus – legyen
  • és nem utolsó sorban, megfizethető legyen.

Ami pedig az elért eredményeket illeti,mindenki ítelje meg maga, hogy csoda vagy sem. Számunkra semmiképpen sem csoda. Egyszerű tudomány. Semmi több.

Egy példa a sok közül:


Visszajelzés beszívott, lerakódott por esetén: