Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Blog

Májvédelem: a legfontosabb tavaszi teendő

Susán Kitti
2024.03.04 15:49
Májvédelem: a legfontosabb tavaszi teendő

Anyagcsere-folyamatokat szabályoz, méregtelenít, részt vesz a gyulladácsökkentő folyamatokban: a teljeskörű egészségi állapotért nagymértékben felelős szerv: a máj.

A belső szervek közül az egyik legmegterhelőbb feladatot a máj végzi: elengedhetetlen szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, a méregtelenítésben, illetve egyes vegyületek termelésében és tárolásában. A szervezet által termelt aminosavakból véralvadási faktorokat, szállítófehérjéket, valamint gyulladásos folyamatokban résztvevő fehérjéket termel (segít a gyulladások csökkentésében). A zsíranyagcserében szabályozza a vérzsír szintet, a zsírok bontásán keresztül. A szénhidrát anyagcserében a vér cukortartalmát szabályozza. Képes a cukor előállítására, raktározására, valamint lebontására.

Lovaink szervezetébe az egyes gyógyszeres kezelések, féreghajások, vakcinázások alkalmával számtalan kemikália kerül, a máj jelentős terhelést kap. Ezentúl ha bármilyen penészgomba kerül a szervezetbe, szintén a máj akadályozza meg a káros hatások érvényesülését, de a gyakori stresszhelyzetek, azaz a versenyek is nagy feladat elé állítják, akadályozva ezzel az anyagcsere zavartalan működését, fokozva a betegségek, sérülések, gyulladásos folyamatok kockázatát.

A Meglio Horse márciusban, egyedi összetételű LIMITÁLT fekete színű Májvédőjével szeretné felhívni a figyelmet a májvédelem fontosságára. Mitől más ez a termék a sima Májvédőtől?

Alapvetően máriatövis őrleményre épül, amely:

  • Természetes szilimarin támogatja a májfunkciókat, segít a májregenerálásban, erősíti a toxin anyagok semlegesítését;
  • Antioxidáns hatású, ezáltal csökkenti a gyulladásos folyamatokat;
  • Serkenti az anyagcsere folyamatokat, javítja a szőr-bőr állapotát;
  • Támogatja az emésztést és a bélflórát, javítja a vastagbél működését és az epe termelődését. Magas természetes E-vitamin tartalmú.

Amit még tartalmaz:

  • Szelídgesztenye kivonat: vékony mikro réteget képez a nyálkahártya felszínén, ami megnehezíti a káros baktériumok kolonizációját a nyálkahártyán, ezáltal megelőzi a bélrendszerben a folyadék szekréciót, így csökken a szervezet kiszáradásának veszélye;
  • Montmorillonit: képes megkötni a nehézfémeket és szennyezőanyagokat;
  • Tölgyfaszén: az aktív szén felszabadítja a bélfalakat, így az ozmózis elven megtisztítja a vért- és a nyirokrendszert.

A fekete színű, limitált Májvédő ráadásul most -10% kedvezménnyel lehet a tiéd, így hatékonyan támogathatod lovaid anyagcsere-folyamatait a tavaszi féreghajtás alatt.

Kizárólag a készlet erejéig!

Jó egészséget kívánunk minden lónak és lovasának:

A Meglio Horse csapata
www.meglio.hu
info@meglio.hu
+36 20 299 1595