Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Elindult Endless Summer nyereményjátékunk: nyerj egy Meglio logóval ellátott nyeregalátétet és egy Hydralyte elektrolitpótlót. Raktári nyitvatartásért katt ide!

Blog

Shield: a gyomorfekély természetes ellenszere

Susán Kitti
2024.06.26 14:08
Shield: a gyomorfekély természetes ellenszere

A gyomorfekély kialakulása gyakori és kellemetlen probléma, kezelése viszont már gyógyszermentesen is menedzselhető. Egyre nagyobb teret hódít magának a gyógyszermentes bélrendszeri problémák kezelése, mely kíméli a szervezet egészét a gyógyszerek káros és erős mellékhatásaitól.

A gyomorfekély kialakulása a lovaknál különböző tényezőknek tulajdonítható, mint például a helytelen takarmányozás, a stressz, a túlzott terhelés és a nem megfelelő tartási körülmények. A gyomorfekély tünetei közé tartoznak: az étvágytalanság, a fájdalom, a súlyvesztés, a viselkedésbeli változások és a teljesítménycsökkenés.

Shield: hogyan működik?

A Shield egy speciálisan kifejlesztett étrendkiegészítő, amelynek célja a gyomor egészségének támogatása és a gyomorfekély megelőzése, valamint kezelése. Az alábbiakban bemutatjuk a főbb összetevőket és azok szerepét a gyomorfekély kezelésében:

1. Yeast Béta-Glükán

A yeast béta-glükán egy természetes immunmodulátor, amely erősíti az immunrendszert. Segít a gyulladások csökkentésében és elősegíti a gyomornyálkahártya regenerációját. Ezáltal hozzájárul a gyomorfekély megelőzéséhez és gyógyulásához.

2. Hyaluronsav

A hyaluronsav egy természetes anyag, amely hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít megvédeni a gyomornyálkahártyát a káros hatásoktól és elősegíti a szövetek gyógyulását. Gátolja a gyulladásos molekulák (pl. citokinok) termelődését, fékezve ezáltal a szervezetben a gyulladásos folyamatokat.

3. Sörélesztő

A sörélesztő gazdag B-vitaminokban és esszenciális aminosavakban, amelyek támogatják az általános egészséget és a gyomor működését. Emellett probiotikus hatással is bír, amely elősegíti az egészséges bélflóra fenntartását.

4. Borsmentalevél

A borsmentalevél nyugtató hatással van a gyomorra és az emésztőrendszerre. Segít csökkenteni a gyomor irritációját és elősegíti az emésztést, ami hozzájárul a gyomorfekély tüneteinek enyhítéséhez.

5. Orbáncfű

Az orbáncfű gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású növény, amely segít csökkenteni a gyomorban lévő gyulladásokat és elősegíti a gyógyulást. Emellett stresszcsökkentő hatása is van, ami különösen fontos a gyomorfekély kezelésében.

6. Fehér Árvacsalán

A fehér árvacsalán nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít csökkenteni a gyomor irritációját és elősegíti a nyálkahártya regenerációját, ami hozzájárul a gyomorfekély gyógyulásához.

7. Akácvirág

Az akácvirág természetes gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal bír. Segít megvédeni a gyomornyálkahártyát a fertőzésektől és a gyulladásoktól, ami elősegíti a gyomorfekély gyógyulását.

8. Útifű

Az útifű nyálkaanyagokat tartalmaz, amelyek védőbevonatot képeznek a gyomor nyálkahártyáján, ezzel védve azt a savas környezettől. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is van, ami hozzájárul a gyomorfekély tüneteinek enyhítéséhez.

Összefoglalás

A Shield hatékony megoldás a lovak gyomorfekélyének kezelésére és megelőzésére, köszönhetően a gondosan kiválasztott és hatékony összetevőinek. A yeast béta-glükán, hyaluronsav, sörélesztő, borsmentalevél, orbáncfű, fehér árvacsalán, akácvirág és útifű kombinációja elősegíti a gyomor egészségének fenntartását, a gyomorfekély gyógyulását és megelőzését.